Over ons

Ronde Tafel 89 Waregem groepeert een 20-tal gemotiveerde mannen uit Waregem en omstreken die zich, naast hun professionele leven, inzetten voor de gemeenschap.

Onze missie is het ondersteunen van goede doelen en samenwerking, vriendschap en begrip onder jonge mannen in het kader van hun beroeps- en sociale bezigheden bevorderen.

Round Table Belgium

De vereniging verwezenlijkt haar doel door organisatie van vergaderingen, evenementen, debatten en alle soortgelijke activiteiten, waarbij elk politiek, confessioneel, taalkundig en rasproselitisme verboden is.De Ronde Tafel is een serviceclub voor jonge mensen, die in 1927 te Norwich (Groot-Brittannië) werd opgericht en zich ontwikkelde tot een belangrijke beweging. Over gans de wereld hebben jonge mensen zich al gedurende méér dan een halve eeuw hierbij aangesloten. De Ronde Tafel (Round Table Belgium, kortweg RTB) is een internationale serviceclub verspreid over de 5 continenten. De leden ontmoeten er op regelmatige tijdstippen elkaar tijdens de vergaderingen waarvan men zegt 'Het is een plaats waar men voor de eerste keer oude vrienden tegenkomt'.

De vriendschap tussen de leden staat op de eerste plaats. In de meeste van de grote steden in alle uithoeken van ons mooi land zijn er lokale clubs of 'Tafels'. (98 clubs en meer dan 1550 leden). Deze Tafels zijn ondergebracht in een VZW ‘Round Table Belgium”. Deze laatste maakt deel uit van een internationaal structuur die 80 landen over de hele wereld overkoepelt en bijna 37000 leden telt. De Ronde Tafel is toegankelijk voor alle mannen van goede wil tussen de 18 en 40 jaar die via een peter worden voorgesteld. Het is geen business club noch een professionele club. Het is een plaats waar men ideeën uitwisselt, anderen ontmoet in alle vriendschap waar elke professioneel, politiek, confessioneel, taalkundig en rasproselitisme verboden is.

De Ronde Tafel steunt meerdere sociale projecten op zowel lokaal, nationaal of internationaal vlak door fondsen in te zamelen door het organiseren van verschillende interessante activiteiten en gebruik te maken van wat wij noemen 'Man Power', t.t.z. door de handen uit de mouwen te steken !!! Een dergelijke persoonlijke investering kan men niet alleen ondernemen, de Ronde Tafel vindt het heel belangrijk familiale activiteiten te plannen waar onze partners en kinderen elkaar beter leren kennen en onze passie kunnen delen.