De Vleugels

De Vleugels

De Vleugels garandeert een kwaliteitsvolle en warme ondersteuning voor mensen met een beperking.

VISIE

We werken voor gebruikers en medewerkers vanuit een open christelijke inspiratie. Onze emancipatorische grondhouding laat mensen groeien en creëert kansen tot zelfontplooiing. Onze kernwaarden zorgen ervoor dat wij zo goed mogelijke oplossingen aanreiken voor de vragen van onze gebruikers.

De respectvolle omgang met elkaar steunt op gemeende hartelijkheid en positieve communicatie. Een groot verantwoordelijkheidsdenken voedt de kwaliteit van de zorg voor onze naaste. We zien het als onze opdracht om mensen met een beperking een waardevolle plaats in de samenleving te laten opnemen – in de overtuiging dat het contact en de ontmoeting met hen je verrijken als mens. Het geeft ons vleugels.

We creëren zorg op maat voor elke gebruiker met een zware ondersteuningsnood, maar evenzeer voor mensen met een minder intensieve zorgvraag.

De gespecialiseerde ondersteuning wordt verdiept en blijvend vernieuwd dankzij de volle inzet en betrokkenheid van ons netwerk. De 'drienamiek' tussen organisatie, gebruiker en familie is essentieel.

Onze infrastructuur zorgt voor stabiliteit en wordt gevrijwaard voor de toekomst. We staan open voor verrijkende, sectorale en intersectorale samenwerkingsverbanden, en houden onze werking Lean en efficiënt.

De draagkracht van onze medewerkers ligt ons nauw aan het hart, zodat zij lang met goesting aan de slag kunnen blijven. Flexibiliteit, collegialiteit en gedrevenheid zijn kenmerken van onze bevlogen medewerkers.


De Vleugels vzw

Stokstraat 1, 8650 Klerken
051 50 12 12
info@devleugels.be

www.devleugels.be

Andere sociale doelen.

Sociaal project

Somival

Met de steun van Ronde Tafel Waregem! Na de annulatie van de edities 2020 en 2021 omwille van corona was het een aangenaam moment om een enthousiaste delegatie te zien. Somival neemt met 12 atleten deel aan de 38ste editie van de Special Olympics Belgie. Atleten, coaches en begeleiders zullen het beste van zichzelf geven om mooie prestaties neer te zetten in Ottignes - Louvain la Neuve en Braine l'Alleud. Er zijn zeven zwemmers en vijf lopers. Zwemmen met coach Katrien Thys en assistente Claudine Nuyttens : Vanderlinden Andy, Pannecoucke Gwendolina, Haesaert Marijn, Verbauwhede Martin, Degraeve Tom, Vandamme Laure-Anne en Streulens Rebecca. Atletiek met coach Mia Frere : Lanneau Inge, Saelens Luc, Devos Kirsten, Hubrecht Koen en Delhaye Tjörven. Met de omkadering bestaat de totale delegatie met enkele supporters uit 32 somivalleden. De delegatieleider is terug Marc Vanryckeghem, "het zullen weer vier dagen worden van blijdschap, emotie en onvergetelijke momenten" vertelde hij op de persconferentie. De delegatie vertrekt op 25 en komt terug op 28 mei. Op de foto de atleten samen met Burgemeester Vanryckeghem, schepenen Joost Kerkhove en Philip Himpe en afgevaardigden van de Lions Stefan Vandekerckhove en Bernard Van Overstraeten en van de Ronde Tafel Bernard Delmulle en Simon Van den Dorpe die dit somival project financieel ondersteunen,. Twee atleten ontbreken op de foto Koen Hubrecht en Marijn Haesaert. Info en contact : persbericht @somival.be - Lucien De Bels 0477 23 76 58

Meer over dit project