Lux Luka Foundation

Lux Luka Foundation

Begin 2011, op 16 jarige leeftijd, overleed Luka Hemelaere aan een hersentumor nadat hij 4 jaar lang zijn ziekte met grote moed en geduld had gedragen.

Mevr. Carla Van Caeneghem richtte na zijn overlijden de 'Lux Luka Foundation' op, die een financieel steunpunt wil zijn voor de wetenschappelijke strijd tegen hersentumoren bij kinderen.

De “Lux Luka Foundation - Lacrima ad Victoriam” is het orgelpunt van viif jaar strijd en loutering die de ouders en de zus van Luka Hemelaere intens hebben ervaren.

De vele confrontaties, in het UZ-Gent, met zoveel kinderen die getroffen zijn door hersentumoren, de talrijke gesprekken met de dokters, professoren en geneeskundig personeel, de ontdekking van zoveel families die dezelfde lange weg moeten gaan, hebben hen bewogen om vanuit hun beschermde positie ook iets te realiseren voor het welzijn van al deze kinderen.

Daarom wil de “Lux Luka Foundation” de voortzetting van de studie van het UZ-Gent, die zich bezig houdt met het evalueren van het effect van de behandeling terwijl die wordt uitgevoerd  en/of het vroegtijdig opsporen van herval bij kinderen met hersentumoren, financieel ondersteunen.

Wanneer de hersteltherapie daardoor minder zwaar wordt, kan de levensduur van heel wat kinderen worden gered of verlengd.

Zij doen dus oprecht beroep op alle mensen, die dit opzet een warm hart toedragen, en delen met hen de traan bij de overwinning.

Contact

Kasteellaan 75
9000 Gent
info@luxluka.be
+32(0)478 40 05 55

www.luxluka.be

Andere sociale doelen.