Kinderkankerfonds

Kinderkankerfonds

Vzw Kinderkankerfonds bestaat uit een team van geëngageerde mensen die zich elke dag inzetten voor kinderen met kanker en hun gezinnen.

Onze missie

Het is onze missie om te zorgen voor een betere levenskwaliteit voor kinderen met kanker en hun gezinnen. In ons land krijgen nog elk jaar 350 kinderen de diagnose kanker. Dat zijn 350 gezinnen van wie het leven onherroepelijk verandert. De vele behandelingen, de onzekerheid en de angst hebben een grote impact. Al meer dan 30 jaar biedt vzw Kinderkankerfonds hen de nodige extra ondersteuning om de behandelingen te kunnen volhouden.

Onze visie

Door nauw samen te werken met enerzijds de ziekenhuizen en anderzijds de betrokken families, ontdekken we waar de zorg extra ondersteuning kan gebruiken. Met behulp van onze projecten proberen we die extra ondersteuning zo gericht en structureel mogelijk in te vullen.

Onze kernwaarden

Met elk project willen we het verschil maken voor een kind met kanker en zijn gezin. Door waardengedreven te werk te gaan, blijven we trouw aan onszelf. We weten waar we vandaan komen, en we weten waar we naartoe willen. De vier onderstaande kernwaarden zijn ons kompas en bieden ons houvast bij alles wat we doen.

Toegankelijk

We zijn onze actievoerders en sponsors heel dankbaar, want dankzij hen kunnen wij het verschil maken voor een kind met kanker. Dus vinden we het niet meer dan normaal hen persoonlijk te bedanken voor de onmisbare steun. Iedereen is dan ook steeds welkom op ons kantoor in Gent. Heb je zin, plannen of hulp nodig bij het opzetten van een actie? Neem gerust contact op, we staan voor je klaar!

Zorgzaam

Een lach toveren op het gezicht van een kind. Zijn angst en twijfel even zien verdwijnen. Dat is waarom we ons iedere dag opnieuw inzetten! We schenken veel aandacht aan de noden van het kind en zijn gezin, en proberen daar voortdurend op in te spelen. We geloven dat we zo de beste zorg kunnen bieden.

Integer

We vinden het belangrijk transparant te zijn over wat we doen met de middelen die we ter beschikking krijgen. Alle giften, groot of klein, maken het verschil voor een kind met kanker. We vertrekken altijd vanuit de noden van het kind en zijn gezin. Vervolgens maken we doordachte keuzes in wat we doen. We controleren regelmatig of onze activiteiten de verwachte en maximale impact hebben.

Gedreven

Al sinds 1988 springen we in de bres voor kinderen met kanker en hun gezinnen. Nog steeds krijgen jaarlijks ongeveer 350 kinderen kanker in België. De strijd is nog lang niet gestreden. Ons werk is nog lang niet klaar. Dus gaan we door, gedreven en gemotiveerd.

Contactgegevens

vzw Kinderkankerfonds
Sint-Pietersaalststraat 161, 9000 Gent

Tel: +32 (0)9 430 01 10
Fax: +32 (0)9 278 24 61
info@kinderkankerfonds.be

www.kinderkankerfonds.be

Andere sociale doelen.