Ten Anker

Ten Anker

Ten Anker vzw ondersteunt volwassen personen met een verstandelijke beperking om volwaardig deel te nemen aan de samenleving.

Wij bieden ondersteuning op alle domeinen van het leven: wonen, werken, vorming en vrije tijd. Vanuit de hulpvraag van elke cliënt gaan we op een creatieve en dynamische manier de uitdaging aan om een ankerplaats te zijn doorheen de verschillende levensfasen. We willen dat iedereen volwaardig en vanzelfsprekend deel uitmaakt van de maatschappij. Op basis van zelfbepaling, ontplooiing en maximale sociale solidariteit.

Missie, visie & waarden

Ten Anker vzw ondersteunt volwassen personen met  een verstandelijke beperking om volwaardig deel te nemen aan de samenleving. Wij bieden ondersteuning op alle domeinen van het leven: wonen, werken, vorming en vrije tijd.

We vertrekken steeds vanuit de eigenheid, waardigheid, dromen en ondersteuningsvraag van elke cliënt. Onze cliënten moeten zichzelf kunnen zijn, en zich veilig en geliefd voelen. Dit bereiken we door echt te luisteren, persoonlijke aandacht en het nemen van verantwoordelijkheid.

Vanuit de vraag van elke cliënt gaan we op een creatieve en dynamische manier de uitdaging aan om een ‘ankerplaats’ te zijn doorheen de verschillende levensfasen.

We zien de mogelijkheden van onze cliënten én medewerkers: we gaan actief op zoek naar de talenten en geven de kans om deze verder te ontwikkelen.

We willen dat iedereen volwaardig en vanzelfsprekend deel uitmaakt van de maatschappij. Op basis van zelfbepaling, ontplooiing en maximale sociale solidariteit waarbij de kwaliteit van leven centraal staat.

Zuiderlaan 50
8790 Waregem

T 056 60 90 84

info@tenankerwaregem.be
https://www.tenankerwaregem.be

Andere sociale doelen.

Sociaal project

Somival

Met de steun van Ronde Tafel Waregem! Na de annulatie van de edities 2020 en 2021 omwille van corona was het een aangenaam moment om een enthousiaste delegatie te zien. Somival neemt met 12 atleten deel aan de 38ste editie van de Special Olympics Belgie. Atleten, coaches en begeleiders zullen het beste van zichzelf geven om mooie prestaties neer te zetten in Ottignes - Louvain la Neuve en Braine l'Alleud. Er zijn zeven zwemmers en vijf lopers. Zwemmen met coach Katrien Thys en assistente Claudine Nuyttens : Vanderlinden Andy, Pannecoucke Gwendolina, Haesaert Marijn, Verbauwhede Martin, Degraeve Tom, Vandamme Laure-Anne en Streulens Rebecca. Atletiek met coach Mia Frere : Lanneau Inge, Saelens Luc, Devos Kirsten, Hubrecht Koen en Delhaye Tjörven. Met de omkadering bestaat de totale delegatie met enkele supporters uit 32 somivalleden. De delegatieleider is terug Marc Vanryckeghem, "het zullen weer vier dagen worden van blijdschap, emotie en onvergetelijke momenten" vertelde hij op de persconferentie. De delegatie vertrekt op 25 en komt terug op 28 mei. Op de foto de atleten samen met Burgemeester Vanryckeghem, schepenen Joost Kerkhove en Philip Himpe en afgevaardigden van de Lions Stefan Vandekerckhove en Bernard Van Overstraeten en van de Ronde Tafel Bernard Delmulle en Simon Van den Dorpe die dit somival project financieel ondersteunen,. Twee atleten ontbreken op de foto Koen Hubrecht en Marijn Haesaert. Info en contact : persbericht @somival.be - Lucien De Bels 0477 23 76 58

Meer over dit project